Sunday, 30 January 2011

TESTIMONI PENGGUNA2 SET BERSALIN TH!!!

Testimonial 1 :

Set Tropical Herbs tu bell tak cuba sbb waktu tu bell tak tau pun kewujudan product ni. mmg rugi betul la. tengok kak angkat bell guna set ni... pehhhh badan steady lagi. kena lak dia ambik sekali dgn set madu Bee Treasures... kulit dia pun lawa, tegang jer.

Dia ada la bagi bell try bengkung yg dibagi free kalau beli set Trop. Herbs ni... mmg beshhhh, rasa padat jer. dia kata lepas 3 minggu pakai, terpaksa adjust kedudukan bengkung tu sbb perut dia dah kempis. mmg bell caya pun sbb sampai skrg anak dia dah 1 thn lebih... badan dia maintain jek. malu ahh bell nak compare dgn dia padahal dia lebih tua dari bell

so far, mmg setiap pengguna tropical herbs nih bell tengok... maintain jer figure diorang. skrg nih lagi best, dah keluar tropical herbs punya kacip fatimah dan tongkat ali. elok kalau ambik kacip fatimah tu sekali dgn set bersalin nihh

Byk info pasal set tropical herbs ni. insyaallah... bell berani jamin set ni tak menyebabkan sembelit atau side effect pada baby yg minum susu badan. kalau caesar pun blh guna set ni except for bengkung la.. yg tu kena tunggu sampai luka operation betul2 sembuh.

bell yg dah setahun lebih beranak ni pun, seronok jugak dpt pakai bengkung tu. mmg terasa perut flat betul.. yg bestnya, blh pakai sendiri... tak yah mintak bantuan sesaper nak pakai bengkung nih..

kebetulan mek mentua jual amway, so sbb dia dah promote, ambillah dgn dia.
masa mengandung lagi dah ambil beberapa supplement, protein, b-complex, vitamin c & kalsium. Okeylah rasa badan sbb masa pregnant kena betul-betul masa bln posa, tapi tak penah pun ponteng posa.

Masa mula pregnant berat bdn nie 53kg, sampai masa kat labour room dah 73kg. Kira masa pregnant tu naik sampai 20kg.

Masa pantang beli set Tropical Herbs, husband beli dgn mak dia, walaupun mak dida suruh makan ubat jamu yang lain tapi memandangkan husband dah belikan set yg ni, jadi makanlah. So far, so good. Lepas bersalin sampai sekarang maintain 53Kg walaupun anak dah 2thn 2bln


Testimonial 2 :

Soalan: pernah cuba set amway tu ke? Ada masalah sembelit tak?

Jawapan: semua berpuas hati... bukan jer tak der masalah,
leh maintain body figure lagi. jeles betul nengok diorang nihh


Testimonial 3 :

epal masa dlm pantang anak sulong guna tropical Herbs dr Amway ni...beli dgn kawan....senang sebab dia dah sediakan jadual utk makan jamu2 dia...pd sesiapa yg mmg tak suka nak makan jamu tu, eloklah cuba set ni sebab jamu dlm bentuk kapsul..makan pagi & petang

Testimonial 4 :

Ermm... kawan yum3 pun jual Set bersalin Amway (Tropical Herbs tu). Dia kata ubat ni sesuai utk wanita moden yg tak lalu nak telan jamu2 pahit dan busuk tu. Katanya lagi, ramai bangsa asing esp. Chinese yg suka kan produk ni. Siap bagi bengkung dan baby oil (serupa cam minyak telon) lagi tu.


Testimonoial 5 :

ttg tropical herb..adik i yg penah try...
mmg elok ler..sebab lepas pantang tu badan dia balik ke normal..nampak lebih kurus lagi dr lepas pantang anak pertama dia...


Testimonial 6 :

aku dari anak 1 sampai 4 semuanya pakai bengkung
no 1 & 2 bengkung tu mak mertua yg jahit sendiri...
then bila adik ipar bersalin turun ke dia pulak....

then anak 3 & 4 pakai bengkung amway
masa anak 3 tu beli set bersalin dr amway...tak silap tropical herbs
dalam tu dah siap ada bengkung...so guna yg tu je la...

tpmmg tak dinafikan mmg berkesan!!!
perut pun kempis je....badan pun kurus sedikit

yang penting jaga makan + exercise
tapi aku dulu lps beranak sulong pun pakai bengkung amway...
pas tu makan + exercise main lantak jer....tapi alhamdulillah badan tak naik

Testimonial 7 :

rasanya nak guna amway jugak pasal serasi...lagipun senang sebab dah siap2 peketkan....
baru2 mmgla takley pakai slimming suit tu radinsya ooiiiii.......uuiihhhh luka jahitan tu toksah cakaplaaa.... kalau nak pakai pun lepas 2 minggu oklah...hehehe


Testimonial 8 :

kali ni beli yg Amwaynye.. jamu2 dia pon cam mudah nak telan hehehe sbb lam btk2 pill.


Testimonial 9 :

hmm...woman prefer pakai bengkung yg lilit2 tuh sbb perut rasa sedap jek...tp dah terai pakai bengkung ready made yg amway nyer set tuh....besh gak.... perut terletak jek bila berjln2...tak der gegaran...


Testimonial 10 :

amway set, kismis makan, rasa macam bagus je, badan pun susut dari 70kg, sekarang turun 57kg.. rasanya oklah kott.. husband pun tegur dah nampak susut dari masa pregnant (op kos le).. bengkung dia pon mmg best.. tapi taktaulah kismis nak kata lagi bagus ke dari nona roguy ke.. sendayu ke.. sebab ni first time..amway semuanya pil...takder bancuh2.... kecuali teh herba dia..itupun 5 hari pertama je kalau tak silap.....lepas tu semua telan pil je sampai abis pantang....cepat & mudah......mmg sesuai utk org yg tak suka makan jamu2

TEstimonial 11 :

Masa dalam pantang dulu pakai param yg amway punya sapu kat perut seblum pakai bengkung..... it's really work because perut kempis & tak kendur after 2-3 weeks...tanda2 hitam kat perut tu pun hilang...
masa baru2 lepas bersalin punyalah seram tgk perut melendut & tanda hitam2.... but Alhamdulillah lepas apply param tu kesan2 tu semua hilang

No comments:

Post a Comment